Hjärnan

Tycker rubriken och bilden säger allt om vad jag sysselsatt mig med idag. Ja ni har så rätt, idag har vi haft föreläsning om hjärnan! Det finns ofantligt mycket att lära sig om vårt "kontor"... Men jag överlåter det till hjärnforskarna ;)


Uppskattning

Idag har jag haft en ledig dag, och då det har varit så fint väder fick det bli en långpromenad. Sen blev jag så sugen på Sjöqvistens sallad. Så älsk köpte med detta hem till mig som jag fick mumsa på ikväll :)


Energi

Gårdagens inlägg som krånglade:
Vad brukar ni göra för att få energi? Just nu känner jag mig rätt sliten och trött på eftermiddagarna. Tur att man kan ta en powernap på tåget hem, det brukar hjälpa.

Blev så sugen på att måla naglarna i hallonröd färg för att välkomna våren och trotsa rusken, blasket och snön. Så innan jag åkte hem svängde jag förbi Body Shop för lite lyxiga hudkrämer (japp, hudkrämer för 199:- är lyx som student) och sen in på Kicks för lite nagellack. Det ser mer orange/rött ut på bilden än vad det egentligen är. Men tyckte de gav lite energi ;)


Underbart

Helt underbart väder idag så fick bli en promenad på isen idag. Kanske sista gången för denna vinter för nu verkar det som våren kommer. Lite snö kommer det säkert men hoppas kylan inte kommer tillbaka. Så skönt när solens strålar värmer :)


Norgebesök

Har haft besök ifrån Stryn i helgen. Igår var det promenad i det fina vädret med pappa R och lilla T, och ikväll kom de och hälsa på med nytillskottet i familjen som bara är en månad. Jisses så liten hon var! Man glömmer snabbt hur små de nyfödda är. Nu är vi helt slut så får bli natten nu så får vi se vad morgondagen har att erbjuda :)


Ölmage

Tjusiga män? Tycker iaf att bilden är lite rolig ;)


Snygga krokar

Jag har länge påpekat att dessa krokar nedan är snygga. Våra vänner har sådana i sin hall och jag tycker de är såå fina! K var mindre tveksam och ville ha ett par andra krokar som fanns på Åhléns. Så de skulle han köpa idag... men när han kom hem bad han mig blunda och överraskade med dessa fina som jag ville ha :D


På väg hem

Sitter på tåget, på väg hem efter en trevlig spelkväll hos Frida och Simon. Tack vänner för ännu en trevlig kväll :)


Tiden går så fort

Helgen har bara runnit iväg. På lördagen var det Magnor för att hälsa på Kristians släkt. God mat och trevligt sällskap som vanligt. P-A hade köpt ny leksak dom hade anlänt 5min innan vi kom. Riktigt fin HD... Sen blev det en tur in på KIWI där jag hittade ett omtalat pålägg som var tvungen att köpas med hem för att prövas. Helt okej och gott att ha på smörgåsrån. Igår kväll blev det även träning. Skönt att vara tillbaka efter att ha varit sjuk ett bra dag och förför borta ifrån träningen. Idag blev det en promenad till Solvik för mat och bus med lilla S som idag ville ha mycket närhet och god. Myspys det! Men nu är jag så trött så ska krypa ned i soffan och läsa lite :)


Gå på vatten

Tog en härlig promenad på isen efter att ha suttit med tentan hela dagen. Ett underbart sätt att rensa hjärnan är att ta en promenad och få frisk luft. Men nu är tentan inlämnad och klar Ikväll tar vi repris på förra helgen med tacos och FINAL av På spåret!


Acne!

Utslag, acne och torr hud. Min hy behöver näring eller någonting, ny energi kanske. Några tips på vintertrött hy? Blir så trött på detta. Gissar att stress är en bidragande faktor till alla utslag :(

Till något helt annat... Bytte gardiner i köket. Tyckte det blev riktigt fint :) Eller vad säger ni? (tänk bort allt skräp på bordet)


Överraskning

I morse satte jag mig för att skicka in tentan. Lyfta på lite papper och där under låg denna... :)


När jag pluggar...

...ser det ut såhär! Nu skriver jag tentor i två olika ämnen. Den ena ska in imorn och den andra på fredag. Därför har jag nu spridit ut mig högt som lågt. Härligt kaos!


Bra jobbat

I helgen har jag skrivit klart den första tentan av tre. Så den är inskickad och klar. Imorn bli det tenta nummer två som ska in på tisdag och sen tenta nummer tre som ska in på fredag. Full fart! Sen har vi målat klart vardagsrummet i helgen och idag har vi firat Ks bror som fyllde år igår. Har fått känna blivande lillebror till Selma sparka där inne. Det var ett himla liv :) Sen var det massa mys med Selma så klart!



Livet är gott

Firade ett lyckat seminarium med ett glas vitt :) Film och tacos fick det bli också men nu är jag så trött så trött så nu får det bli natten. Sov så sött!


Hemligheter

Har varit full fart i skolan denna veckan och imorn är det redovisning. Därav min frånvaro.

Idag ringde Frida och berätta att hon hämtat klänningarna. De var såå fina och hon var så otroligt vacker! Hon skicka en bild så jag fick en tjuvkik innan jag kom dit, men blev ändå lite tårögd när hon skred ut i vardagsrummet :) Önska jag kunde visa er men ni får så snällt vänta ;)


Trevlig resa

Har haft en toppen helg i Gbg! Alldeles för trött för att skriva om allt nu men resan hem var bland de bästa. Vi fick nämligen sovkupé... nice! :D


Mitt Göteborg

Nu är vi här. Mina kära vänner, Frida och Simon, har bjudit med mig till Gbg. Vi har shoppat hela dagen och jag har gjort två riktiga fynd som jag visar imorn ;) Helt slut efter flera timmars gående + förkylning. Så fick bli en varm choklad från Starbucks eftersom den var slut på första stället vi var till. Riktigt kul då jag aldrig varit på Starbucks innan :) Sen blev det så klart sushi!


Slå det här...

...om ni kan!
Finare trappuppgång får man leta efter. Var tvungen att visa er våran. Riktigt mysigt om jag får säga det själv ;) Dörren till vänster leder in till oss. Och vore vi inte hemma finns det två fina fottöljer att sitta i :)


Vad är lycka?

Ja denna fråga ställdes igår på lektionen och svaren var många. Men en tydlig del i att känna lycka är att ha hälsa och känna tillhörighet. Jag känner mig verkligen nöjd med min utbildning, att jag valt rätt. En bidragande faktor har säkert att göra med våran lärare. Han är verkligen engagerad, låter oss diskutera och engagera oss. Lite kul också att jag kan prata med K om utbildning då han läser till Vård och Stödsamordnare och läst massor om psykologi. Nu ska han skriva C-upsatts och då hade tagit upp något jag läst... socialpsykolgogi! Vilket han hade blivit väldigt nyfiken på. Ger här en liten förklaring till socialpsykologi, psykologi och sociologi...
 
Socialpsykologii: studerar individers sociala egenskaper, tex i interaktioner med varandra. "ett försök att förstå och förklara hur en människas tankar, känslor och handlingar påverkas av den faktiska, inbillade eller underförstådda närvaron av andra". Gordon Allport.
Psykologi: studerar människans beteende, tankar, känslor och samspel med andra människor.
Sociologi: studerar mänskliga relationer som sociala processer på individ-, grupp- och samhällsnivå.

Det var dagens föresläsning ;) Nu har jag tagit min lilla rast. Sitter och pluggar, som vanligt och skriver på en upsatts. Ska gå ut i det fina vädret och hämta ut en bok och handla lite.
Ha en fin dag och kväll! //Sandy

RSS 2.0