Beröm

Kom på att jag inte visat er våran fina kökslampa som nu sitter upp. Grannen ovanför, en rar dam, plinga på dörren idag och gav oss beröm för "den fina lampan". Sådant är alltid kul att höra :)


Lyckad helg

Har haft en toppen helg som började med 1årskalas. Sen hade vi syskonen L på besök på kvällen. Åt tacos, spelade spel och pratade om livet. Riktigt trevligt! I söndags tog vi långpromenad till svärpäronen och hämtade hem bilen som har krånglat med att inte vilja starta. Men svärfar laddade batteriet och fyllde på med vatten så nu puttrar den på :) Så vi tog en tur ut till Ks bror och åkte pulka med lilla S som var lite halvkrasslig. Men kul var det! Farbror drog i pulkan (det vill säga K) och pappa sprang efter och jaga dem nere på isen på deras sjö. Sen blev det en promenad till, chokladpudding och mys i soffan. Sen hem igen för träning med våran kompis L som vi sen åkte hem till med lite hämtmat och film. Ett trevligt avslut på helgen :)

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/2155047/images/2012/pic_186933103.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/2155047/images/2012/pic_186933154.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/2155047/images/2012/pic_186933174.jpg" class="image">


För snabb

För snabb på knapparna. Här kommer bilden. Så söt när hon rynkar näsan...


En glad prick

Nu har vi kommit hem ifrån 1-årskalaset. Det var en mycket glad Molly som mottog alla gäster. Tårta, kakor, bullar och massa paket. Bjuder på en bild av födelsedagsbarnet. Nu inväntar vi våra gäster för tacos och sällskapsspel. Fortsatt trevlig kväll till er alla.


Så himla gött

I morse tog jag sovmorgon. Var totalt slut så sov till 09.30. Sen har dagen bestått av att handla, sola (vilket också var skönt), laga mat och träna. Sen plugga jag lite genom att skriva på uppsatsen som ska in om 3 veckor. Riktigt bra dag. Bjuder på ett par bilder från dagen. Imorn blir det kalas för lilla Molly som fyller hela 1år. Tiden går snabbt!


Virrevarr

Just nu är jag så trött så det snurrar i hela skallen. Sov över hos mamma i natt då jag jobbade kvällen igår och skulle då komma hem med tåget runt halv 11. Började skolan idag 08.15 (08.30 med den akademiska kvarten), så därför tog jag "sovmorgon" hos mamma. Har verkligen varit en intressant föreläsning idag och det har satt igång massa positiva funderingar. Känns verkligen som jag valt rätt även om jag kommer grina mig igenom tentor, få tentaångest och stundtals kommer känna att jag inte har ett liv utanför studierna. Hade även handledarmöte som gick riktigt bra. Så detta ska jag ro i hamn. Tog en tur på stan och handlade födelsedagspresent till mitt kusinbarn som fyller 1 år. Så på lördag blir det kalas för lilla Molly :) Nu natten så jag inte är allt för trött till morgonen. Då väntar förmiddagsjobb och sen studier. Är verkligen ingen morgonmänniska...


Läckerbit

Idag hittade jag denna snygga plånka. Och jag är kär! En orange skönhet från Ulrika :)


Fixat och klart

Nu börjar vi få ihop vårt hem. Det enda som ska till är luckor till nedre delen av bokhyllan. Sen ska lampan upp över köksbordet :) Bokhyllan och stolarna satte K och hans pappa ihop idag när jag jobbade. Så fint!


Prövningar

Gårdagens blogginlägg som först kommer upp nu:

Ibland, sådär en gång i månaden, så är man lite extra känslig för, ja, ALLT! Det räckte med att tappa russinburken på golvet för att jag skulle tappa tålamodet. Varför kan man inte få slippa mens och PMS och allt vad det innebär... Istället kunde kan väl få ta ett piller när man känner sig mogen för barn som satte igång mensen och äggproduktionen? Så slipper man allt detta!

Det som ser ut som harlortar är alltså russin :)


Glädjande besked

Igår kväll berättade A att det blir en liten pojk som beräknas komma den 27juni :) A är Ks brors sambo. De har lilla S på 1år och 3månader. Ska bli så kul med en liten pojk och få följa hans utveckling. Har minst sagt varit kul att få följa S. Nu har hon precis börjat dagis och ett ny del i hennes liv börjar...

Själv börjar jag på måndag min psykologi kurs. Ska bli väldigt intressant då jag känner att det är detta jag mest finner intresse i även om socialpsykologin har varit väldigt givande och intressant. Till detta ska jag bara få in juridiken och samtalsmetodiken så har jag mim examen sen. Om sådär 2 år ;) Idag har jag suttit med min uppsats, haft gubbar här som grejat med våra element och fönster så imorn kommer de och målar. Men då jobbar jag så det får K ta hand om. Han var även på IKEA idag och köpte våra stolar som vi väntat så på. Då hade de packat fel med skruvarna i ena paketet så ni får vi ta kontakt och be dem skicka skruvar eller nått. Orkar inte åka till K-stad en 4:e gång för några skruvar när det redan krånglat. Så nu är jag trött och lite grinig (PMS) så sitter i soffan med en stor koppa varm choklad och värmande vetekudde på magen. Det är gott det!


Skönt väl

Har haft en bra dag. Lite plugg, zumba, träning och nu skinka/ost och broccolipaj :) Sen såg jag att våran fina orkidé slagit ut. Från att inte ha några blommor, till knoppar och nu massa fina blommor. Nu väntas en varm dusch och sen film :)


Min man kan

Mötet idag gick bra. Läraren var inte där för att medla men det kändes ändå som att hon höll med om mitt resonemang kring det som hänt. Så nu känns det bra även om jag inte kan tycka att sättet att avsluta vårt projekt sköttes bra.

Nu till något annat. Gardiner! Äntligen efter flera veckors tjat om att få hjälp med gardinerna har vi nu äntligen fått upp dem :) Blev lite mer liv och värme i rummet. Nu ska vi bara få till köket. Till vecka hoppas vi stolarna vi väntat på i flera veckor finns inne på IKEA :)


Våran helg

Tänkte visa lite bilder från våran helg i Varberg...

Vi var ute och åt sushi första kvällen. Fast där ifrån har jag inga bilder. Andra kvällen var vi på Harrys och åt. Var toppen mat och trevlig servitör som bjöd på det lilla extra. Jag åt BBQ ribs och lilla S fick en nallebjörn som gillades riktigt mycket. Vi lyxade även till det med tobleronefondue med frukt. Såå gott! Efter en heldag på Ullared och denna lyxiga kväll var vi rätt slut som kan ses på en av bilderna. Så vi skulle mysa ned oss i sängen framför gladiatorerna men vi hamnade hos svärföräldrarna. Våran tv på rummet pajade nämligen och då hotellet hade ett asiatiskt spa fick vi lyxigt schampo och balsam där ifrån i kompensation vilket gillades :) I morse gick vi en promenad runt Varbergs fästning innan x antal timmar i bilen hem. Men nu är vi hemma och det blir en lugn kväll. Skönt att få ta det lugnt här hemma...

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/2155047/images/2012/pic_184575615.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/2155047/images/2012/pic_184575615.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/2155047/images/2012/pic_184575615.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/2155047/images/2012/pic_184575615.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/2155047/images/2012/pic_184575615.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/2155047/images/2012/pic_184575615.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/2155047/images/2012/pic_184575615.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/2155047/images/2012/pic_184575615.jpg" class="image">


Medicin för själen

Att spendera tid med nära och kära som man tycker om, trivs bra med och att få tid med den man älskar mest, det är medicin för själen det!

Har haft en underbar helg i Varberg med Ks mor och far, bror med familj. Igår var vi på Ullared och shoppa loss. Fått massa fina saker med oss hem så det ska bli så kul att få göra i ordning när vi kommer hem. Har ätit massa god mat och bara njutit av att få komma bort. Har fått ny energi inför tentan som jag nu ska skriva själv. Power to me!


Kommunikation är A och O

Ibland kan man bli så fruktansvärt förbannad. Detta när man känner att personer inte kommunicerar utan fattar beslut utan att ha delgivit information om beslutet. Just detta har skett med personen jag skriver B-uppsatsen med. Hon har valt att skriva arbetet själv... Detta helt utan att diskutera saken med mig. Mer tänker jag inte skriva om hur diskussionen gått efteråt eller hur jag känner. Tror varje person kan gå till sig själv för att förstå hur det känns.

Men jag fick ett glatt besked idag av en vän. I augusti väntas det smått efter flera år av försök. Så himla glad för deras skull! Sen har F och jag kommit lite längre i bröllopsplanerna. Hon ringde idag gör lite saker jag skulle kolla på. Så kul att få vara med på S och Fs resa på vägen till deras bröllop. Så mycket kul som väntar och som man ska få vara med på. Dumt att låta negativa saker påverka och ta över. Nu mys med min kärlek.


Bägaren rinner över

Det är nog lite för mycket ibland. Räckte med att 3 tog ut en avgift på 160kr när de öppna upp mitt abonnemang efter att ha varit sen med att betala in en räkning (miss under flytten) för att tårarna skulle rinna över. Inget att gråta över alls men blev så arg på mig själv och just nu har det varit en del. Ska bli skönt att åka bort under helgen och få släppa skolan lite, iaf under helgen. Sen skyller jag allt på att man snart ska ha mensen... vad den gör med hormonerna i kroppen!

Full fart idag och hämtat ut min mega bok till psykologikursen. Jisses vad stor och tung den var! Gissar att den kommer bli min bibel eller mitt fall...

Sen har jag blivit bortskämd med lunch på Frost. Han är go min älskling!


Tenta tider hej hej

Önska det var "sommartider hej hej, sommartider..."

Idag har jag suttit med projektarbetet/B-uppsatsen. Vi har kommit igång bra men får inte köra våran oppenering nu på torsdag utan nästa vecka. Lite trist men hellre det än att vänta till vecka 7. Så efter 4 timmars plugg bjöd K på mat och blev det en promenad runt stan. Tycker det är så mysigt här med alla små gamla hus som gömmer sig. Ska försöka ta kort och visa er :) Så nu sitter jag lagom frusen om kinderna med en kopp varm choklad. Mysigt dä!


Lite för sent

Jag vet inte hur ni känner det med snö... Men jag känner det lite som att, har snön inte kommit till jul så kan det lika gärna kvitta! Men nu är det minsann vitt på marken. Nä, jag längtar till våren så jag får använda denna fina julklapp.


Sitter fast...

Har varit sjuk i några dagar. Men idag är det handledningsmöte. Så tog SJ-tåget till Karlstad som skulle vara framme 10.28... sitter fortfarande i Kil! Mötet börjar nu kl11. Tur Maria är på plats så får vi se när tåget börjar rulla igen. Så tråkigt det är när detta sker. Men är glad att jag inte ska med något flyg eller annat viktigt... Detta möte löser sig ändå tack vare Maria :)


Lördagsmys

Hur gott är inte detta? :)


Frånvaro

Har varit lite frånvarande då jag jobbade i torsdags och sen blev dålig på kvällen. Så låg med feber hemma hos mamma så det blev inget Frida och Simon :( Men hoppas vi ses på onsdag! Igår mådde jag också lite dåligt men på kvällen åkte vi till Magnor för att fira Ks kusin dom fyller 20år. Så mysigt att träffa alla och sitta och prata. Men när vi åkte hem började jag må illa så fick springa på toa och sen fick K ligga och hålla om mig ett tag. Idag mår jag bättre men är slö så då är det gott att ligga i soffan och kolla tour de ski :)


På resande fot

Idag befinner jag mig på resande fot. Har genomfört en intervju inför projektarbetet så idag har jag befunnit mig i Karlstad. Kan säga att det tog sin tid och nu sitter jag på tåget hem, lagom trött och frusen. Ska ta mig ett varmt bad när jag kommer hem med tända ljus och sen mysa ned mig i soffan. Imorn väntar jobb och då ska jag sova över hos mina goa vänner Frida och Simon. Sen på fredag väntar handledning och plugg. Ha en trevlig kväll och sov så gott världen!


Full fart

Det har kanske inte varit sådan fart idag men det har funnits att göra. Först gjort upp studieplanen med M, hälsat på Ks pappa på sjukhuset, tvätt och tränat. Ks pappa fick en stroke i fredags och har tappat en del av talet och vårdas sedan dess på sjukhuset. Men han är pigg, positiv och skämtar vilket är gott att se :) Efter att ha hälsat på honom gick vi och tränade. Var väldigt seg innan men det blev ett riktigt lyckat pass! Så ikväll har det blivit sushi och lite choklad då K är på grabbkväll. Så dags för mig att ta natten då det väntas en hel del plugg imorn. Natti natt på er!


Mitt år 2011


Eftersom att jag inte är så duktig på att dela upp min bildmapp efter månader så får ni följande uppdelning: vinter/vår/sommar/höst.

Vintern:

Vi firade in det nya året hemma hos Frida & Simon. Där bjöds det på trerätter, trevligt sällskap och vin...



Jag började även studera socialpsykologi på universitet och fann en ny vän i Linn. Jag kom även på vad jag ville studera till under denna tid. Så jag sökte även in till B kursen. Samtidigt kämpade jag vidare mot min målvikt.


Våren:

Våren kom och så gjorde även påsken. Så den firade vi ute hos K:s bror med familj + vän. Selma växte och blev större medans en annan blev mindre. Ungefär runt påsk började min viktminskning att synas och ta fart.



Vi hade även bokat en resa till Cypern. Min första riktigt utlandsresa och första gången jag flög. En helt underbar vecka med god mat, fint väder och äventyr.






Sommaren:

Så kom den efterlängtade sommaren! Vi började våran lilla semester med att åka till norska Stryn för att hälsa på K:s barndoms/bästa vän Robin. Vi blev helt förälskade i den vackra naturen och jag fick ett stort test... att firas nedför ett stup och sen klättra längst en hal bergvägg.






Sen kom midsommar och vi började förstå att våran älskade Marianne snart skulle lämna oss. Men vi njöt av dagen och spelade fotboll på ängen på andra sidan vägen. Vilked bjöd på en del vurpor och skratt då ängen var mer som en stor lerpöl då regnet precis öst ned.




K var även med i den årliga Vrångman tävlingen och kom 3:a.




Det blir även namngivelse av Selma och hela släkten samlas. Vi märker att våran Marianne knappt är närvarande och en vecka senare lämnar hon oss. Saknaden är enorm men vi är så tacksamma för den tid vi fått tillsammans med henne. Under sin sjukdom har hon genomfört en utbildning, alltid varit positiv och gett mig en styrka att vill man så kan man.






Vi får även ihop en liten tjejträff när Linda är hemma ifrån London. Vi får äran att träffa både lilla Liv och Charlie för första gången. Två mycket söta små godingar.






Hösten:

Hösten kommer och jag och K börjar leta gemensamt boende. Vi bestämmer oss för att detta få bli i Arvika. Vi letar och söker men finner inte riktigt det perfekta stället. Jag börjar även studera socialpsykologi B och märker hur mycket energi det tar att studera en B kurs. Studierna går segt då det är mycket tankar och känslor kring det som hänt och komma skall. Till slut hittar vi en fin lägenhet i Arvika med högt i tak och stora fönster. Så mitt i den mest intensiv studieperioden flyttar vi in i våran lägenhet. Vi trivs super bra, härliga grannar och fint hus. Jag har även nått min målvikt under sommaren och inför ett stundande bröllop i augusti 2012 har jag satt upp nya mål, -5 kg till.

Sammanfattning:

År 2011 har varit ett händelserikt år. Vi har fått tillskott i släkten och i juni väntas en knodd in i K:s brors familj. Ska bli spännande att följa den lilla precis som Selmas första år. Jag ska även börja en ny kurs med inriktigt mot min examen. Nämligen psykologi. Meningen är att jag ska bli beteendevetare men inriktning psykologi. Så jag har lovat mig själv att stukturera upp min studier bättre och vara ute i god tid då jag lätt blir stressad när det är mycket kring mig. Saknade efter Marianne kommer och går. Man märker att hon inte längre är med när hela släkten träffas. Hon var liksom den som knöt allting samman och fick alla att känna sig välkommna och delaktiga. Men livet går vidare och vi vet att hon önskade oss det bästa och att vi ska till vara på livet. Efter att Marianne lämande oss känner jag mig mer tacksam över de små sakerna i livet. Att jag får chansen till att studera och vidarutvecklas, att jag är frisk, kan träna och ta tillvara på alla roliga stunder. Jag försöker njuta mer av livet och här och nu. 2012 kommer bli ett bra år och jag är nyfiken på allt som kommer att hända. Bring it on!


I goda vänners lag

Nyår firades med att mina två goa vänner ifrån Karlstad kom hit. Sen åkte vi ut i skogen och firade med 15 härliga personer. God mat, trevligt sällskap, dans och lite raketer fick det bli för att fira in det nya året. Nedan kommer lite av de fåtal bilder som togs ;)


RSS 2.0